Tri-Ambla 2018 NK Cross Triathlon winnaars Ingrid van Lubek en Joep Staps

Joep Staps en Ingrid van Lubek, Nederlands Kampioen Cross Triathlon 2018

10 september 2018

De wind bleek een wedstrijd bepalende factor te zijn. Tijdens het zwemmen in de haven van Nes stond een straffe zuidenwind die ervoor zorgde dat de deelnemers te maken hadden met ernstige golfslag en stroming. Bij het fietsen maakte het technische parkoers het zwaar.

Bij het zwemmen kwamen Henk Jan Dolstra samen met ‘good-old’ Rob Barel als eersten uit het water. De latere winnaar, Joep Staps, kwam als tiende door.

Na het fietsen waren de posities duidelijk veranderd en kwam Christiaan Solleveld als eerste in de wisselzone gevolgd door Jeroen Tiebie. Joep was toen opgeklommen naar de zesde positie. Het laatste onderdeel, de 12 kilometer hardlopen, bleek uiteindelijk bepalend te zijn. Joep Staps (Tilburg) liet na de eerste ronde zien dat hij een fantastisch loper is en pakte uiteindelijk de titel. Christiaan Solleveld (Hoek van Holland) volgde op een dikke minuut en werd tweede gevolgd op de derde plek door Jeroen Tiebie (Callantsoog).

De tijd van Joep Staps (2.39.37) bleek uiteindelijk een minuut langzamer te zijn dan de winnaar van vorig jaar, Mark Hamersma.

Bij de dames pakte Ingrid Lubek (Hilversum) na de 1500 meter zwemmen direct de leiding samen met de later uitgevallen Natascha van der Vis. De koppositie werd in de verdere verloop van de wedstrijd niet meer afgestaan door Ingrid en werd onbedreigd winnares van het goud.

Sylvia Brouwer (Heerenveen) pakte de tweede plaats. De derde plaats was voor Audrey Breur (Julianadorp)

Door het tij werd de Tri-Ambla deze keer op de zondag gehouden. Op zaterdag kwamen de kinderen in actie tijdens de junior Tri-Ambla. Voor het volgend jaar 2019, staat de Tri-Ambla op zaterdag 14 en zondag 15 september gepland. Het is op dit moment nog niet duidelijk hoe de verschillende onderdelen verdeeld gaan worden over de beide dagen. Dit zal medio oktober bekend zijn na evaluatie van het afgelopen evenement.

Kijk voor de volledige uitslagen van alle startseries op:

https://tri-ambla.nl/uitslagen

Over dit persbericht

Voor aanvullende informatie of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Casper van de Kamp
Tel. + 31 646351852
info@tri-ambla.nl