Tri-Ambla is sportbeleving voor het hele gezin!

20 augustus 2018

Nijkerk augustus 2018

Nog een paar weken dan is het zover, de tri-Ambla op Ameland. Al jaren komen wij, eerst met z’n tweeën en later als gezin op Ameland om te genieten van de sportbeleving aldaar. In het begin durfde ik niet mee te doen, dacht dat het te zwaar was. Maar na vele jaren als supporter langs het parcours te hebben gestaan wilde ik het toch een keer proberen. Inmiddels twee kinderen rijker, bleek het juist reuze mee te vallen. Het was juist van het begin tot het einde genieten. De prachtige omgeving, de zee, het strand en de duinen maakte deze wedstrijd één groot genot. Tijdens deze weekenden voelde je de vrijheid, een soort mini-vakantie met vele mede triatleten en sporters. Want zodra je de boot in Holwerd opstapt zie je overal om je heen medesporters die met hetzelfde doel naar dit eiland komen.

Onze kinderen Vera en Ingmar gingen vaak mee, ook zij genoten en keken uit naar dit weekend. Zij dachten vooral aan het pannenkoekenmeel van de molen, het blote voetenpad, het fietsen in de duinen en het ijs in Nes. Ze hebben ons vele malen staan aanmoedigen op het strand en in de duinen. Maar vorig jaar waren ook zij om, ze wilde ook meedoen. Het werd dus een weekend vol sport en actie, het verkennen van het parcours was al één grote belevenis. Waar moest er even aangezet worden op de fiets en waar was het toch even uitkijken. Loopschoenen werden triatlon klaar gemaakt, pakjes werden geregeld en de wedstrijd zelf werd met een lach van begin tot het einde volbracht. Als ouder geniet je nog meer van hun wedstrijd als die van jezelf en de dag erna wordt er wederom door de duinen gefietst, liefst de konijnenpaadjes, met ijs in Nes als afsluiter. Als je dan op de boot weer terug naar het vaste land zit kun je terugkijken op een prachtig weekend vol sportplezier als gezin.

Ook dit jaar wordt er weer uitgekeken naar de Tri-Ambla, Mathijm en de kinderen zijn ingeschreven en de voorbereidingen worden gestart. Helaas kan ik dit jaar niet meedoen, zware Burnout en depressie gooien roet in het eten. Maar ik zal langs het parcours staan om van de rest te genieten, mee te fietsen of lopen door de duinen en de anderen aan te moedigen. En hard werken aan mijn herstel om volgend jaar weer aan de start te kunnen staan.

Sandra Wassink-Hitzert
Winnares Tri-Ambla 2014 (NK), 2015 (NK), 2016 en 2017