Tri-Ambla persbericht 12 September 2017

Sandra Wassink en Marc Hamersma prolongeren hun titels bij de 16e Tri-Ambla, Sailfish Cross Triathlon op Ameland

12 september 2017

De 16e editie Tri-Ambla groot succes met ideale cross omstandigheden.

In de aanloop naar de 16e editie van de crosstriathlon Tri-Ambla op Ameland leken de weersvoorspellingen niet zo goed. Er was veel regen voorspeld maar het bleef, tijdens het open Amelands kampioenschap, bij enkele buien. De regen van de afgelopen dagen had er wel voor gezorgd dat met name het fietsparcours daardoor een  extra uitdaging was.

Met ruim 900 inschrijvingen zaten alle series vol en werd er om half twaalf gestart met het zwemmen in de Waddenzee. Door de lichte zuid-westen wind stonden er geen noemenswaardig golven waardoor er nog sneller werd gezwommen dan in de editie van het vorig jaar.

Als eerste kwam de latere winnaar Mark Hamersma uit het water al snel gevolgd door de nummer één bij de dames, Sandra Wassink-Hitzert. Al snel wisten beide atleten een beslissende voorsprong op te bouwen. Deze voorsprong gaven ze bij het fietsen en lopen niet meer uit handen.

Mark Hamersma finishte met ruime voorsprong als eerste in een tijd van 2 uur, 38 minuten en 14 seconden. Na de titel op het NK van 2 weken geleden en zijn knappe 6e plaats op het EK van vorige week in Denemarken was Ameland zijn slotstuk van het seizoen, prachtig bekroond met deze welverdiende titel.

De strijd om de tweede plaats werd een mooi gevecht tussen de plaatselijke held Lex Kiewied en Marc Hulzebos. De Amelander wist de prachtige strijd in zijn voordeel te beslissen en werd daarmee tweede in een tijd van 2:43:29.

Marc Hulzebos finishte elf seconden daarachter op de derde plek in 2:43:40.

Bij de dames ging de overwinning voor het vierde achtereenvolgende jaar naar Sandra Wassink-Hitzert. Ook zij had een ruime voorsprong op de nummer twee Sylvia Brouwer.

De tijd die Sandra wist te noteren was 2 uur 59 minuten en 8 seconden. Daarmee was ze 16 seconden sneller dan vorig jaar. Sylvia noteerde een tijd van 3:18:31. De strijd om de derde plek bleef ook lange tijd interessant maar werd uiteindelijk gewonnen door Klaziena Politiek. De tijd van Klaziena was 3:22:59.

Na de volwassenen was het aan de jeugd. Ruim 100 kinderen in de leeftijd van 8 tot 16 jaar lieten zien dat zij ook erg genieten van de tri-athlonsport. Met veel enthousiasme werd er gestreden om de ereprijzen.

Uitslagen

OAK Senioren overall

Mannen senioren:

1 Mark Hamersma                                           Veenendaal       02:38:14  
2 Lex Kiewied                                                    Nes-Ameland    02:43:29  
3 Marc Hulzebos                                               Den Helder         02:43:40

1 Mark HamersmaVeenendaal02:38:14
2 Lex KiewiedNes-Ameland 02:43:29 
3 Marc HulzebosDen Helder02:43:40

Dames senioren:

1 Sandra Wassink-HitzertNijkerk02:59:08
2 Silvia BrouwerHeerenveen 03:18:31
3 Klaziena PolitiekGroningen03:22:59

Kijk voor de volledige uitslagen van alle startseries op

https://tri-ambla.nl/uitslagen

Over dit persbericht

Voor aanvullende informatie of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Casper van de Kamp
Tel. + 31 646351852
info@tri-ambla.nl

Download het Tri-Ambla persbericht van 9 september 2017