Persbericht Tri-Ambla 2016: Triathleten verlaten het strand

15e editie Tri-Ambla groot succes met ideale omstandigheden, prijsuitreiking jeugd door deelnemer Marrit Bouwmeester

17 september 2016

In de aanloop naar de 15e editie van de crosstriathlon Tri-Ambla op Ameland leken de weersvoorspellingen niet zo goed. Toch vond vandaag onder ideale omstandigheden de wedstrijd om het Open Amelander Kampioenschap (OAK) plaats. Met 927 inschrijvingen zaten alle series vol en werd erom half elf gestart met het zwemmen in de Waddenzee. Door de lichte Noord-Oostelijke bries stonden er geen noemenswaardig golven waardoor er zeer snel gezwommen werd. In de kopgroep kwam Sandra Wassink-Hitzert als tweede deelnemer uit het water waarmee ze al een knappe voorsprong op haar achtervolgers wist op te bouwen. Deze voorsprong gaf ze bij het fietsen en lopen niet meer uit handen en finishte, voor de derde jaar op rij, als eerste dame na 2 uur, 59 minuten en 24 seconden. Bijna tien minuten voor op nummer twee Laura Hak. Als derde finishte Natascha van der Vis.

Bij de mannen ging de strijd tussen de jonge Marc Hamersma en Machiel Ittman. Marc kwam met vier seconden voorsprong uit het water en een goede fietstijd met aansluitend de snelste looptijd over de twaalf kilometer crossloop won Marc het OAK. Machiel werd tweede en de derde plaats was voor Jeroen Tiebie. Beste eilander bij de mannen was Lex Kiewied en Marieke Wijsman bij de vrouwen.

Na de volwassenen was het aan de jeugd en 108 kinderen van 6 tot 16 jaar lieten zien dat zij ook erg genieten van de tri-athlonsport. Extra Motivatie en beloning was dat de prijsuitreiking gedaan werd door Marrit Bouwmeester, zelf winnaar van een gouden medaille op de afgelopen spelen in Rio en deelnemer aan de Tri-Ambla.

Uitslagen

NK Senioren overall

Mannen:
1.Marc Hamersma (Veenendaal) 2:39:13
2.Machiel Ittman (Hilversum) 2:42:46
3.Jeroen Tiebie (Callantsoog) 2:44:14

Vrouwen:
1.Sandra Wassink-Hitzert (Hoevelaken) 2:59:24
2.Laura Hak (Alkmaar) 3:09:08
3. Natascha van der Vis (Oude Schild) 3:14::18

Informatie voor redacteuren

Tri-Ambla

De Stichting Sportpromotie Ameland organiseert sinds 2002 jaarlijks een cross-triathlon op het Waddeneiland Ameland (historische naam: Ambla). Wat begon als een kleinschalige wedstrijd voor en door lokale enthousiastelingen is uitgegroeid tot een professioneel evenement, dat tot nu toe 4 keer NK status en 1 keer EK status heeft gehad. Ondanks het professionele karakter van het evenement ademt de wedstrijd nog steeds de oorspronkelijke sfeer, waarbij het genieten van de fantastische natuur hoog in het vaandel staat. De organisatie van de Tri-Ambla drijft voor het overgrote deel op het enthousiasme van de lokale bevolking, waarvan een groot aantal als vrijwilliger meewerkt, en op de financiële ondersteuning door lokale sponsoren.

Over dit persbericht

Voor aanvullende informatie of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Casper van de Kamp
Tel. + 31 646351852
info@tri-ambla.nl

Download het volledige persbericht Tri-Ambla 17 september 2016 (PDF)