Persbericht Tri-Ambla 4 september 2015

Jorik van Egdom en Sandra Wassink-Hitzert verdedigen hun nationale titels op Ameland

4 september 2015

De twee titelverdedigers van het NK Crosstriathlon 2014 zijn ook op 12 september weer aanwezig op Ameland om tijdens de 14e editie van de Tri-Ambla de strijd aan te gaan met de vele concurrenten en natuurlijk met de eilander elementen. Vorig jaar werd de (toen nog) junior, Jorik van Egdom glorieus winnaar bij de mannen. Sandra Wassink-Hitzert werd verrassend overall kampioene bij de vrouwen.

Bij de mannen bestaat de concurrentie o.a. uit de kampioen van 2013 en leider in het Schwalbe Crosscircuit, Jarrich van Woersem. Hij is er op gebrand is om ook het “Nederlandse kampioenschap crosstriathlon 2015” op zijn erelijst te plaatsen. Concurrentie komt van eveneens sterke crossatleten, Machiel Ittman , Joost Christiaans, Robert Mijwaart, Ferdinand Oldeman en Hendrik Venema. De nummer 3 van vorig jaar Arie de Jong uit Oosterwolde gaat deze keer van start in een duo vanwege een blessure die lopen niet toestaat.

Sandra Wassink-Hitzert zal vooral de strijd aan moeten gaan met de nummer 3 van 2014 en winnares op Ameland in 2013, Linda van Vliet. Kersverse Europees Kampioene 2015 bij de junioren en de junioren en kampioene op Ameland van 2014, Lindy van Anrooy, zal voor het eerst deelnemen bij de senioren. Het zal spannend worden of haar talent ook op de lange afstand zijn vruchten zal gaan afwerpen.

De wedstrijd op Ameland is ook dit jaar weer populair. De aanmelding is ondertussen gesloten en ruim 900 atleten staan inmiddels ingeschreven voor deze ultieme strijd met de elementen. Voor het NK voor senioren en masters bedragen de afstanden 1,5 kilometer zwemmen, 36 kilometer mountainbiken en 12 kilometer lopen. Op deze startserie met in totaal 300 inschrijvingen starten naast de wedstrijdatleten ook recreanten die deze lange afstand aandurven. De middenafstand (500 meter zwemmen, 22 kilometer mountainbiken, 6 kilometer lopen), waarin tevens de junioren (16 t/m 19 jaar) starten voor hun NK, heeft ook ruim 300 deelnemers . Op zowel de lange- als op de midden afstand hebben zich ook 70 teams ingeschreven die van start gaan als duo’s of trio’s.

De Tri-Ambla Junior voor de jeugd van 8 t/m 15 jaar viert dit jaar het 10 jarig jubileum. Het NK Jeugd 12+ (225 meter zwemmen, 10 kilometer mountainbiken, 2,5 kilometer lopen) is onderdeel van deze jubileum editie. De verwachting is dat er bij de verschillende startseries, waarbij gezwommen wordt in het zwembad ca 120 kinderen van start gaan op 12 september.

Het startschot van de 14e Tri-Ambla zal worden gelost door loco dijkgraaf van Wetterskip Friesland Bé de Winter. De start van de 10e Tri-Ambla Junior zal worden gedaan door Foppe de Haan als vertegenwoordigen van zijn Foppe Fonds waarmee de Stichting Sportpromotie Ameland verbonden is.

Kijk voor volledig programma, informatie en inschrijven www.tri-ambla.nl.

Informatie voor redacteuren

Tri-Ambla

De Stichting Sportpromotie Ameland organiseert sinds 2002 jaarlijks een cross-triathlon op het Waddeneiland Ameland (historische naam: Ambla). Wat begon als een kleinschalige wedstrijd voor en door lokale enthousiastelingen is uitgegroeid tot een professioneel evenement, dat tot nu toe 4 keer NK status en 1 keer EK status heeft gehad. Ondanks het professionele karakter van het evenement ademt de wedstrijd nog steeds de oorspronkelijke sfeer, waarbij het genieten van de fantastische natuur hoog in het vaandel staat. De organisatie van de Tri-Ambla drijft voor het overgrote deel op het enthousiasme van de lokale bevolking, waarvan een groot aantal als vrijwilliger meewerkt, en op de financiële ondersteuning door lokale sponsoren.

Over dit persbericht

Voor accreditatie, vervoer, begeleiding en persmateriaal, gelieve contact op te nemen met Casper van de Kamp
Tel. + 31 646351852
info@tri-ambla.nl

Download het volledige persbericht september 2015 (PDF)