Tri-Ambla: respecteer de natuur

Respecteer de natuur

28 februari 2015

De terreinbeheerders op het eiland; Staatsbosbeheer, Fryske Gea, Rijkswaterstaat, De Vennoot, Gemeente Ameland en Wetterskip stellen speciaal voor de evenement, in goed overleg met de organisatie, de terreinen open voor gebruik. Met name voor het mountainbiken is dit heel bijzonder. Buiten de evenementen om is het namelijk niet mogelijk om in de terreinen te fietsen buiten de gebaande wegen en fietspaden. Deze geweldige service kan alleen indien organisatie en deelnemers met respect omgaan met de natuur. Sporteiland heeft daarom o.a. de data van de evenementen zo gekozen dat deze buiten het broedseizoen vallen.

Tijdens de Tri-Ambla zwem, fiets en loop je in de prachtige en unieke natuur van het waddengebied. Niet voor niets uitgeroepen tot werelderfgoed.

De organisatie heeft het dringende verzoek om met respect om te gaan met de natuur; beperk overlast, breng geen onnodige schade toe en laat geen afval achter! Denk vooral aan de verpakkingen van sportvoeding onderweg (sportgel e.d.). Gooi deze niet zomaar weg maar neem deze mee. Kleine moeite, veel respect!

Sporteiland werkt hierbij samen met de verschillende partijen volgens de uitgangspunten van S(up)port for Nature.