Wedstrijdinformatie

Aanmelden

Bij de ingang van de wisselzone 1 (startlocatie haven) is de aanmelding voor het evenement. Graag je startnummer, licentie en/ of ID bewijs tonen ter controle bij het inchecken. Hier wordt tevens je fiets en helm gecontroleerd en krijg je een opbergzak. Wel zelf je loopspullen klaarzetten bij wisselzone 2 (Molenterrein). Hier is tevens het secretariaat voor het afhalen van je huurchip.

Deelnamepakket

Het pakket met o.a. startnummer, stuurnummer, badmuts en bootticket voor personenvervoer en vervoer van MTB wordt op 31 augustus verstuurd naar het opgegeven adres voor de deelnemers die zich voor 28 augustus hebben aangemeld, uitgezonderd de deelnemers met een adres op Ameland en buitenlandse deelnemers.

Huurchip voor tijdregistratie wordt niet toegestuurd en dient afgehaald te worden bij het secretariaat.

Deelnemersinformatie

De informatie voor de deelnemers wordt een week voor het evenement verstuurd naar de opgegeven mailadressen.

Startseries

Tri-Ambla wordt gehouden op zondag 9 september 2018, en heeft de volgende onderdelen:

NK Cross Triathlon – Nederlands Kampioenschap voor licentiehouders overall en masters (40+/45+/50+/55+/60+/65+)

  • 1500 meter Zwemmen – 35 km Mountainbiken – 12 kilometer Lopen

Tri-Ambla L – deelnemers vanaf 18 jaar (zonder licentie)

  • 1500 meter Zwemmen – 35 km Mountainbiken – 12 kilometer Lopen

Tri-Ambla M – deelnemers vanaf 14 jaar

  • 500 meter Zwemmen – 22 kilometer Mountainbiken – 6 kilometer Lopen

Univé XXX – Teamtriatlon (trio/duo)

  • 1500 meter Zwemmen – 35 kilometer Mountainbiken – 12 kilometer Lopen

Univé MMM – Teamtriatlon (trio/duo)

  • 500 meter Zwemmen – 22 kilometer Mountainbiken – 6 kilometer Lopen

Deelnemers zwemmen in de Waddenzee, fietsen en lopen door de duinen, het bos en over het strand.

Reglement

Alle wedstrijden worden onder auspiciën en volgens de regels van de Nederlandse Triathlon Bond gehouden.
In artikel 19 van het wedstrijdreglement staan specifieke zaken betreffende de cross triathlon.
Op Ameland is het dragen van een door de organisatie uitgereikte badmuts (kleur) verplicht.
In het ITU reglement staat sinds 2015: “Draft legal events: Drafting is forbidden of a different gender athlete.”

Bekijk hier de NTB-reglementenflyer of de samenvatting van het NTB Wedstijdreglement.

Prijzenschema

Wisselzône opbergzakken

Alle deelnemers zijn verplicht om al hun spullen in de daarvoor bestemde zak, voorzien van sticker met startnummer te deponeren en deze na de wissel te plaatsen onder hun plaatsnummer in de wisselzône. De sticker vind je in het deelnamepakket.

Spullen die niet zijn ingepakt worden uit de wisselzone verwijderd. De zakken (60L) + sticker worden bij de incheck in de wisselzône uitgereikt. Vanwege de beperkte ruimte in de wisselzône zijn wij genoodzaakt om deze maatregel te nemen om voor een ieder een goede doorgang bij de wissel te garanderen.

Deelnamelimiet en indeling

Totaal kunnen maximaal 600 individuele atleten meedoen (OAK: 300 en M: 300). Het maximaal aantal teams is bepaald op 70.

Deadlines

Zwemmen: Alle deelnemers dienen om 10.55 uur klaar te zijn met het zwemmen.
Fietsen: Alle deelnemers dienen om 12.50 uur klaar te zijn met het fietsen.
Lopen: Om 14.15 wordt het parcours gesloten en zullen de posten worden verlaten .

Wanneer de betreffende tijden worden overschreden wordt men verzocht te stoppen met de wedstrijd. Dit is in verband met de eigen veiligheid, het parcours zal niet meer volledig bewaakt zijn vanaf de genoemde tijden.

Tijdregistratie

Voor de registratie van de zwem-, fiets- en looptijden wordt gebruik gemaakt van Mylaps/Championchip tijdwaarnemingsysteem. Iedere deelnemer is verplicht een eigen of gehuurde Championchip transponder zichtbaar om de enkel te dragen (niet onder het wetsuit!). Benodigde enkelbandjes worden bij de huurchips meegeleverd.

Bij de inschrijving kan aangegeven worden of een eigen chip gebruikt wordt of dat men een chip wilt huren (€ 1,50). De Huurchip voor tijdregistratie wordt niet toegestuurd en dient afgehaald te worden op vertoon van startnummer bij het secretariaat bij de finish.

Bekijk de lokatiekaart Tri-Ambla

De chip dient men na de finish in te leveren bij de organisatie. Bij verlies of het niet inleveren van de transponder wordt een bedrag van € 30,00 geïncasseerd. Deelnemers met een groene Mylaps ChampionChip betalen € 1,25 voor gebruik.

Wisselzone

Deelnemers hebben alleen toegang tot de wisselzone W1 en wisselzone W2 op vertoon van hun startnummer. Hou rekening met andere deelnemers binnen de wisselzone die (nog) bezig zijn met hun wedstrijd. Volg daarbij de aanwijzingen van de vrijwilligers en jury op.

Tips van Kees

Oud bestuurslid van Sportpromotie Ameland en fietsliefhebber Kees Veninga heeft voor de deelnemers van de Tri-Ambla enkele bruikbare tips op papier gezet voor fietsafstelling, bandenkeuze en onderhoud tijdens en na de Tri-Ambla.

Download de Tips van Kees (PDF)

De vrijwillige brandweer van Nes zal weer aanwezig zijn om na afloop de fietsen af te spuiten.

Bootticket voor personenvervoer en vervoer MTB

Elke deelnemer met een adres in Nederland, uitgezonderd Ameland, krijgt in het deelnamepakket een bootticket voor personenvervoer en vervoer van MTB op de boot van Wagenborg Passagiersdiensten toegestuurd.

Het ticket is t/m 9 september 2018 geldig voor de overtocht vanaf Holwerd (dus ook de dagen voor de 9e). Retour vanaf Ameland is er geen controle.

Wetsuit huren

Tijdens het zwemmen is een wetsuit verplicht bij een zeetemperatuur van 14C of minder. Wij raden aan om altijd met een wetsuit te zwemmen tijdens de Tri-Ambla door de nieuwe en vaak onvoorspelbare omstandigheden in de Waddenzee. Tijdens de Tri-Ambla kan je een wetsuit huren via Sailfish.

Herinnering voor trouwe deelnemers – Brons, Zilver en Goud

Vanaf de try-out in 2002 heeft de Triathlon op Ameland steeds meer deelnemers mogen begroeten. Speciaal voor de trouwe deelnemers heeft Sporteiland een bijzondere herinnering. Deelnemers die, ongeacht het onderdeel, vijf maal zijn gefinisht ontvangen een bronzen speldje met het Tri-Ambla zwemlogo, voor acht maal het zilveren fietslogo en voor 10 maal het gouden looplogo.

Deelnemers die hiervoor in aanmerking komen kunnen dit melden via het versturen van een email onder vermelding van naam, deelnamejaren en startseries. Wij hebben de herinnering klaarleggen bij de infobalie/ wedstrijdsecretariaat tijdens het aanmelden.