Wedstrijd informatie Tri-ambla Junior

Startseries

De 13e Rabobank Tri-Ambla Junior wordt gehouden op zaterdag 8 september 2018, en heeft de volgende onderdelen:

Categorie GeborenZwemmenFietsenLopen
XSJongens/ Meisjes 082009-201075 m. (3 baantjes)5 km.1,25 km.
XSJongens/ Meisjes 102007-200875 m. (3 baantjes)5 km.1,25 km.
SJongens/ Meisjes 122005-2006125 m. (5 baantjes)10 km.2,5 km.
SJongens/ Meisjes 142003-2004125 m. (5 baantjes)10 km.2,5 km.

Start

De start is op Recreatiepark Klein Vaarwater in Buren. Daar wordt in het zwembad gezwommen. De start is vanaf 16.30 uur. Alle deelnemers dienen een kwartier voor aanvang van hun startserie  in het zwembad aanwezig te zijn op de daarvoor aangegeven plaatsen. De deelnamepakketten met startnummer, stuurnummer en eventueel bootticket zijn opgestuurd naar de kinderen die buiten Ameland wonen. Voor de buitenlandse en de Amelander deelnemers ligt dit klaar bij het secretariaat op vrijdag of zaterdag.

De transponder voor de tijdwaarneming die gehuurd zijn kunnen vanaf 15.00 uur op zaterdag afgehaald worden bij het secretariaat in de hal van het zwembad van Klein Vaarwater. 

Startnummer

Het startnummer dient aan de voorzijde gedragen te worden.

Alle deelnemers krijgen ook een corresponderend stuurnummer deze kan met meegeleverde bandjes aan het stuur worden bevestigd.

Indeling en startvolgorde

Kijk hier voor de volgorde van de startseries van de Rabobank Tri-Ambla Junior met tijden en de baanindeling bij het zwemmen (vanaf 1 september bekend)

Wedstrijdbriefing

De wedstrijd briefing is om 16.00 uur in de feestzaal van Klein Vaarwater, waar de kleding ook neergelegd kan worden op de genummerde stoelen. Iedereen dient dan aanwezig te zijn.

Kleedgelegenheid

Voorafgaand aan het evenement kunnen de kinderen zich omkleden in de feestzaal naast het zwembad.  Als de kinderen uit het zwembad komen moeten ze via aangegeven route naar hun kleding lopen. Daar kunnen ze zich dan verder omkleden en klaarmaken voor het fietsonderdeel.  Als echte triathleet kan je gewoon je zwemkleding aanhouden, trek je hierover je fiets/loopkleding dat scheelt een hele  boel werk. De kleding kan eventueel ook bij de fiets gelegd worden maar dit mag andere deelnemers niet hinderen.

N.B. Mochten er kinderen zijn die ook na het fietsen van schoenen wisselen, zorg dan dat de hardloopschoenen in Nes op het Molenterrein staan! Je dient hier zelf voor te zorgen.

Ouders mogen zich NIET IN de wisselzone begeven Volg de aanwijzing van de vrijwilligers.

Parcours en routes

Op de fiets zullen de kinderen via verharde en onverharde wegen door de Vleijen naar Nes fietsen.

 

  • De XS fietst rechtstreeks naar Nes.
  • De S serie fietsen na het zwemmen eerst het bekende rondje via de Bure-Blinkert. Als ze dan weer bijna bij Klein Vaarwater zijn gaat ook de S via de Vleijen naar Nes. Ook deze serie fietst dus 1 grote ronde.

Routes

De route is aangegeven met Gele Routebordjes.

Zwemmen

Bij de wedstrijdbriefing wordt de indeling van de startseries bekend gemaakt  en in welke volgorde en in welke baan wordt gestart. Vooraf kan deze indeling worden bekeken op de website. De kinderen liggen met een aantal in een baan. Houd dus ook rekening met elkaar. Probeer zoveel mogelijk achter elkaar aan te zwemmen, dus zowel heen- als terugweg rechts houden (dan zwem je als het ware een soort ‘rondje’ binnen je baan). Zwemmen op de rug is verboden! Je kunt hiermee andere kinderen hinderen. De Junior S deelnemers dienen om 16.25 in het zwembad te zijn XS deelnemers dienen om 16.40 in zwembad aanwezig te zijn en kunnen hier wachten bij het kinderbad tot de andere startseries klaar zijn. Bekijk de plattegrond Klein Vaarwater (PDF)

Fietsen

Iedereen is verplicht met de wedstrijd een fietshelm te dragen. Deze kan bij de kleding of bij de fiets gelegd worden. De fiets moet voor de start geplaatst worden in de wisselzone (wisselzone) op de aangegeven genummerde plaatsen. Onthoud goed waar je je fiets neerzet, en controleer bij vertrek je stuurnummer, zodat je niet de fiets van een ander meeneemt. In de wisselzone op het Molenterrein bij de finish zijn de plaatsen niet genummerd (volg de aanwijzingen van de begeleiders). Beschik je zelf niet over een goede of betrouwbare fiets, dan kun je er gratis één lenen  bij Fietsverhuur Metz. Meld je hiervoor aan bij Casper van de Kamp, info@tri-ambla.nl, en geef je lichaamslengte door. Let op dit zijn huurfietsen met 3 versnellingen en geen wedstrijdfietsen. Op de wedstrijddag, of de dag ervoor, kun je dan je fiets bij fietsverhuur Metz (strandweg 37, Buren Ameland) ophalen. Dit is vlakbij Klein Vaarwater (± 400m.). De Fiets dient hier ook weer zelf  ingeleverd te worden. De wisselzone 1 waar de fietsen komen te staan is aan de achterzijde van Klein Vaarwater. Onthoud goed waar je je eigen fiets neerzet.

Lopen

De deelnemers van de XS lopen 1 ronde van 1,25 km. De deelnemers van het NK en S lopen 1 ronde van 2,5 km. Het eerste deel van de loopronde is voor XS en S gelijk. In de Vleyen is een splitsing; S rechtsaf en XS linksaf. Dit wordt met een bord aangegeven en hier dienen de kinderen ook zelf om te denken. Later komen beide routes weer bij elkaar. 

Finish

Net als alle atleten die meedoen aan het Open Amelands Kampioenschap Cross Triatlon, zal ook de Tri-Ambla Junior finishen op het molenterrein  aan de molenweg in Nes. Bekijk de lokatiekaart Tri-Ambla

Voor de ouders

Uiteraard wilt u uw kind zoveel mogelijk helpen en bijstaan in deze prachtige wedstrijd.

In de feestzaal mag u uw kind dan ook helpen met aankleden, maar pas op dat u geen andere kinderen de doorgang belemmert!  Volg de aanwijzingen van de vrijwilligers.

U mag niet in de wisselzône komen

Na het zwemmen wilt u uiteraard zo snel mogelijk naar Nes naar het finish terrein, maar om alles zo veilig en eerlijk mogelijk te laten verlopen willen we u vragen om NIET met uw kind mee te fietsen.

  • Doet u dit toch, dan zal uw kind gediskwalificeerd worden!

Neem de Noordwal naar Nes. U zult op tijd zijn om uw kind weer te zien wisselen van fietsen naar lopen.

Bekijk de lokatiekaart Tri-Ambla

Zwemkleding kunt u meteen meenemen. Mocht u daar in alle haast even niet meer aan denken, dan blijft de feestzaal van Klein Vaarwater de hele middag en avond nog open.

Tijdregistratie

Voor de registratie van de zwem-, fiets- en looptijden wordt gebruik gemaakt van ChampionChip van Mylaps. Iedere deelnemer is verplicht een transponder (lichtgewicht chip) zichtbaar om de enkel te bevestigen.

Bij inschrijven moet je aangeven of je gebruik maakt van een eigen (gele) ChampionChip of dat je een Chip wilt huren. De kosten hiervan zijn € 1,50.

Materiaal

Het is mogelijk om een MTB te gebruiken van Fietsverhuur Metz tijdens de Tri-Ambla Junior. Stuur hiervoor een mail naar info@tri-ambla.nl onder vermelding van naam, leeftijd en lengte.

De MTB’s dienen zelf opgehaald en teruggebracht te worden bij Fietsverhuur Metz in Buren.

Trainingen

In samenwerking met de scholen op Ameland worden voorbereidende trainingen georganiseerd. Dit is  een prachtige uitbreiding van het sportaanbod op Ameland en een stimulans voor kinderen om hun talenten op duursportgebied te ontdekken en te ontwikkelen. Natuurlijk kan je ook meetrainen als je niet op een school op Ameland zit.

Download alle informatie met tijden, locaties en formulier om je op je geven (PDF)