Wedstrijd informatie Tri-ambla Junior

Startseries

De Tri-Ambla Junior wordt gehouden op zondag 8 september 2024, en heeft de volgende onderdelen:

CategorieGeborenZwemmenFietsenLopen
XSJongens/ Meisjes 082015-201675 m. (3 baantjes)5 km.1,25 km.
XSJongens/ Meisjes 102013-201475 m. (3 baantjes)5 km.1,25 km.
SJongens/ Meisjes 122011-2012125 m. (5 baantjes)10 km.2,5 km.
SJongens/ Meisjes 142009-2010125 m. (5 baantjes)10 km.2,5 km.

Start

De start is op Recreatiepark Klein Vaarwater in Buren. Daar wordt in het zwembad gezwommen. De start is vanaf 10.30 uur. Alle deelnemers dienen een kwartier voor aanvang van hun startserie  in het zwembad aanwezig te zijn op de daarvoor aangegeven plaatsen. De deelnamepakketten met startnummer, stuurnummer en eventueel bootticket ligt dit klaar bij het secretariaat op vrijdag of zaterdag.

De transponder voor de tijdwaarneming die gehuurd zijn kunnen vanaf 9.00 uur op zondag afgehaald worden bij het secretariaat in de hal van het zwembad van Klein Vaarwater.

Startnummer

Het startnummer dient aan de voorzijde gedragen te worden.

Alle deelnemers krijgen ook een corresponderend stuurnummer deze kan met meegeleverde bandjes aan het stuur worden bevestigd.

Indeling en startvolgorde

Kijk hier voor de volgorde van de startseries van de Tri-Ambla Junior met tijden en de baanindeling bij het zwemmen (vanaf 1 september bekend)

Wedstrijdbriefing

De wedstrijd briefing is om 10.00 uur in de feestzaal van Klein Vaarwater, waar de kleding ook neergelegd kan worden op de genummerde stoelen. Iedereen dient dan aanwezig te zijn.

Kleedgelegenheid

Voorafgaand aan het evenement kunnen de kinderen zich omkleden in de feestzaal naast het zwembad.  Als de kinderen uit het zwembad komen moeten ze via aangegeven route naar hun kleding lopen. Daar kunnen ze zich dan verder omkleden en klaarmaken voor het fietsonderdeel.  Als echte triathleet kan je gewoon je zwemkleding aanhouden, trek je hierover je fiets/loopkleding dat scheelt een hele  boel werk. De kleding kan eventueel ook bij de fiets gelegd worden maar dit mag andere deelnemers niet hinderen.

N.B. Mochten er kinderen zijn die ook na het fietsen van schoenen wisselen, zorg dan dat de hardloopschoenen in Nes op het Molenterrein staan! Je dient hier zelf voor te zorgen.

Ouders mogen zich NIET IN de wisselzone begeven Volg de aanwijzing van de vrijwilligers.

Parcours en routes

Het uitdagende parcours gaat over  verharde en onverharde wegen rondom Vakantiepark Klein Vaarwater.

 

  • De XS fietst 1 kleinere ronde bij Klein Vaarwater.
  • De S serie fietsen 1 grotere ronde.

Routes

De route is aangegeven met Gele Routebordjes.

Zwemmen

Bij de wedstrijdbriefing wordt de indeling van de startseries bekend gemaakt  en in welke volgorde en in welke baan wordt gestart. Vooraf kan deze indeling worden bekeken op de website. De kinderen liggen met een aantal in een baan. Houd dus ook rekening met elkaar. Probeer zoveel mogelijk achter elkaar aan te zwemmen, dus zowel heen- als terugweg rechts houden (dan zwem je als het ware een soort ‘rondje’ binnen je baan). Zwemmen op de rug is verboden! Je kunt hiermee andere kinderen hinderen. De Junior S deelnemers dienen om 10.25 in het zwembad te zijn XS deelnemers dienen om 10.40 in zwembad aanwezig te zijn en kunnen hier wachten bij het kinderbad tot de andere startseries klaar zijn. Bekijk de plattegrond Klein Vaarwater (PDF)

Fietsen

Iedereen is verplicht met de wedstrijd een fietshelm te dragen. Deze kan bij de kleding of bij de fiets gelegd worden. De fiets moet voor de start geplaatst worden in de wisselzone (wisselzone) op de aangegeven genummerde plaatsen. Onthoud goed waar je je fiets neerzet, en controleer bij vertrek je stuurnummer, zodat je niet de fiets van een ander meeneemt. In de wisselzone op het Molenterrein bij de finish zijn de plaatsen niet genummerd (volg de aanwijzingen van de begeleiders). Beschik je zelf niet over een goede of betrouwbare fiets, dan kun je er gratis één lenen  bij Fietsverhuur Metz. Meld je hiervoor aan bij het wedstrijdsecretariaat  info@tri-ambla.nl, en geef je lichaamslengte door. Let op dit zijn huurfietsen met 3 versnellingen en geen wedstrijdfietsen. Op de wedstrijddag, of de dag ervoor, kun je dan je fiets bij fietsverhuur Metz (strandweg 37, Buren Ameland) ophalen. Dit is vlakbij Klein Vaarwater (± 400m.). De Fiets dient hier ook weer zelf  ingeleverd te worden. De wisselzone 1 waar de fietsen komen te staan is aan de achterzijde van Klein Vaarwater. Onthoud goed waar je je eigen fiets neerzet.

Lopen

De deelnemers van de XS lopen 1 ronde van 1,25 km. De deelnemers van de S lopen 1 ronde van 2,5 km. Het eerste deel van de loopronde is voor XS en S gelijk.

Finish

Net als alle atleten die meedoen aan de Tri-Ambla Cross Triatlon, zal ook de Tri-Ambla Junior finishen op het kampeerterrein van Klein Vaarwater, aan de Klein Vaarwaterweg in Buren. 

Voor de ouders

Uiteraard wilt u uw kind zoveel mogelijk helpen en bijstaan in deze prachtige wedstrijd.

In de feestzaal mag u uw kind dan ook helpen met aankleden, maar pas op dat u geen andere kinderen de doorgang belemmert!  Volg de aanwijzingen van de vrijwilligers.

U mag niet in de wisselzône komen

Na het zwemmen wilt u uiteraard zo snel mogelijk naar de camping en  het finish terrein, maar om alles zo veilig en eerlijk mogelijk te laten verlopen willen we u vragen om NIET met uw kind mee te fietsen.

  • Doet u dit toch, dan zal uw kind gediskwalificeerd worden!

 

Zwemkleding kunt u meteen meenemen. Mocht u daar in alle haast even niet meer aan denken, dan blijft de feestzaal van Klein Vaarwater de hele middag en avond nog open.

Tijdregistratie

Voor de registratie van de zwem-, fiets- en looptijden wordt gebruik gemaakt van Raceresult Iedere deelnemer is verplicht een transponder (lichtgewicht chip) zichtbaar om de enkel te bevestigen.

 

Materiaal

Het is mogelijk om een MTB te gebruiken van Fietsverhuur Metz tijdens de Tri-Ambla Junior. Stuur hiervoor een mail naar info@tri-ambla.nl onder vermelding van naam, leeftijd en lengte.

De MTB’s dienen zelf opgehaald en teruggebracht te worden bij Fietsverhuur Metz in Buren.

Trainingen

In samenwerking met de scholen op Ameland worden voorbereidende trainingen georganiseerd. Dit is  een prachtige uitbreiding van het sportaanbod op Ameland en een stimulans voor kinderen om hun talenten op duursportgebied te ontdekken en te ontwikkelen. Natuurlijk kan je ook meetrainen als je niet op een school op Ameland zit.